Kommande event

Happybikerchicks – girls on the trails – i Italien.

Fem upplevelsefulla dagar i äkta happybikerchicks-anda, vid vackra Comosjön och Orobiebergen i Italien, varav tre heldagar på cykel.

En resa där vi blandar, rolig, utmanande och naturskön cykling med alla italienska ingredienser som kommer i vår väg.
Som sig bör på ”chicksens njutarläger” kommer vi givetvis ta alla tillfällen i akt att smaka det italienska köket, avnjuta aperetivo vid någon av hamnstråken i de charmiga byarna och inte minst afterbiken där vi provsmakar den italienska Franciacortan – Italiens motsvarighet till champagne.

Vi utgår från den charmiga byn Menaggio, där vi också kommer att bo de 2 första nätterna. Hit anländer vi redan mitt på ankomstdagen och börjar med en italiensk lunch vid poolen innan vi tar tar båten över till vackra Bellaggio. Dag 1 har vi tid att både strosa runt i omgivningen och inleda resan i äkta njutartempo.

Dag två startar vi äntligen med cyklingen och då kommer vi trampa oss upp på höjderna ovanför trädgränsen. Här har vi en vidunderlig (och ibland svindlande) utsikten över Menaggio och Comosjön och uppe vid slutmålet där vi äter lunch ser vi ända till Schweiz och Monte Rosa. Väl hemma efter vår första cykeldag väntar en afterbike vid poolen.

Dag tre förflyttar vi oss inåt land mot Orobiebergen. Vi cyklar längs tekniska och bitvis utmanande stigar och tar oss sakta och säkert uppåt i bergen. Lunchen äter vi på ett äkta Agriturismo. Slutdestinationen är ett klassiskt italienskt Rifugio, omringad av berg, sluttande beteshagar och klingande koskällor. För den som som vill och orkar mer cykling finns här möjlighet till fantastiska ”free-ride-åk” nedför pisterna med ett garanterat stort leende.

Dag fyra får vi ännu en härlig cykeldag. Först dröjer vi kvar en stund i bergen, innan vi styr kosan ner mot dalgången. Roligare, mer kittlande och pirrig men också magiskt njutbar cykling får man sällan vara med om.
Innan vi når slutmålet San Pellegrino Terme hinner vi med både ett lunchstopp och några klassiska italienska landsvägsutförslöpor. Vi passerar dalgångens smalaste dal – Val Taleggio, som kan vara den häftigaste asfaltsväg som vi stigcyklister tar oss an.
Väl framme i San Pellegrino Terme skålar vi för våra cykelguider och dedikerar kvällen till den anrika spa-anläggningen Spa QC Terme – en grym avslutning för trötta cykelkroppar.

Dag fem, som också är vår hemresedag, startar i skönt tempo då vi vi efter frukost checkar ut från hotellet. Vi har en riktigt skön njutardag framför oss – vingårdsbesök med lunch och självklart en genuin vinprovning. På sen eftermiddag drar vi oss mot flygplatsen och flyger hemåt vid 20-tiden.

Under hela hela vår vistelse i Italien blir vi omhändertagna och guidade av svenska Sara och hennes team av italienska cykelguider. Det kommer packas cyklar på shuttle, lassas bagage och arrangeras båttransfers på Comosjön. Och framför allt så kommer de visa oss de bästa cykelstigarna i området och guldkornen utmed vägen.

Sara är från Göteborg och har bott i Italien så mycket det går, sedan 7 år tillbaka. Hon driver Saras Italy – resebyrån med passion för aktiva resor. Här jobbar hon med bland annat med MTB guiden Claudio som cyklar allt och lite till, uppvuxen i bergen och Bergamo och han ser till att vi tar oss dit vi skall och tillbaka igen!

Resan är en all-inclusive-resa med transfer, boende, mat & dryck samt hyrcyklar – E-bikes av bästa sort – allt för att vi skall kunna ägna oss åt att cykla och ha riktigt roligt!

Även flygresan sker i samlad grupp med avresa från Köpenhamn den 6/9 kl 08.25 (ankomst till Milano-Malpensa kl 10.30) och återresa från Malpensa till Köpenhamn den 10/9 kl 20.05 (ankomst till Köpenhamn 22.05)
Finns det önskemål om egen resa/avreseplats, hör av er till oss.

Pris
Vistelsen i Italien: 1500 EUR – all inclusive
Flygresan: 3 125 kr

Obs! Priserna gäller för bokning senast den 31/3. Därefter kan flygpriset komma att öka. Likaså följer vi dagens Eurokurs vid själva faktureringen.

Resan i korthet:
• Flyg med SAS från och till Köpenhamn – Milano Malpensa
• Transfer från och till flygplats i Italien
• 2 övernattningar B&B
• 1 övernattning på Rifugio i bergen
• 1 övernattning hotell
• Mat & dryck – all inclusive
• 2-3 Mtb-guider beroende på gruppens är storlek
• Färja och Shuttle
• Bagagetransport
• Hyrcykel, E-Mtb motsvarande Specialized Levo = bra freeride
endurocyklar
• Franciacorta – provsmak på den italienska champagnen
• Spa QC Terme – lyxig avslutning på resan – inklusive plockmat
& Prosecco
• Vingårdsbesök med provning och lunch

Tillkommande kostnader:
• Enkelrum i mån av plats (1300 kr för 4 nätter)
• Transfer till och från Köpenhamn

Bokningsregler:
Du anmäler dig direkt på Saras Italiy – www.sarasitaly.com. Vår resa heter Happybikerchicks och du hittar den under fliken Erbjudanden i menyn på höger sida.
Där hittar du all information du behöver, t ex gällande betalning och avbokningsregler. Du kommer också få beskriva din cykelerfarenhet så att vi har bättre möjlighet att matcha den med upplägget på resan. Det är viktigt att du är medveten om att det är stor skillnad på att cykla på stigar i Sverige och i Italien. Eftersom vi ofta cyklar upp och ner för bergen så förekommer en hel del steniga partier och en del knixiga partier och en del branter både uppför och nerför. Det är önskvärt att du har tränat en del på likande förhållanden hemma, t ex på en downhillbana eller bikepark hemma, t ex Vallåsen, Hestra eller Änggårdsbergen.

Vi kommer också att bjuda in intresserade till en informationskväll, där även Sara kommer att vara med på länk. Inbjudan för detta kommer inom kort.

Varmt välkommen med din anmälan.
Har du frågor eller funderingar innan dess är det självklart bara att höra av dig. Enklast når du oss på vår mejl: info@happybikerchicks.